ژورنال معاملاتی چیست؟
ژورنال معاملاتی یک وسیله بسیار کاربردی برای ترید و معامله گری است که افراد از ان برای ثبت اطلاعات معاملاتشان استفاده میکنند. تا بتوانند با توجه به این داده های ثبتی نتیجه معاملاتشان را تحلیل و اشتباهاتشان را اصلاح کنند.
ژورنال نویسی در اکثر شغل های دنیای امروز وجود دارد و تنها مختص به ترید و معامله گری نیست. برای برای مثال یک وکیل نیز میتواند یک ژورنال کاری داشته باشد و در ژورنالش نتیجه پرونده هایش را یادداشت کند. حتی یک راننده کامیون نیز میتواند یک ژورنال کاری داشته باشد و در ژورنالش مسافتی را که برای هر بار طی میکند، اصطحلاک ماشین و هزینه هر باری را که جابه جا میکند یادداشت کند.
به طور کلی ژورنال نویسی در هر شغلی کاربرد دارد مخصوصا در معامله گری به ما کمک میکند تا با بررسی معاملاتمان و اصلاح اشتباهاتمان هر روز بهتر از دیروز معامله کنیم و حرفه ای تر بشویم. در ادامه با ما همراه باشد تا مزایای کلی این ابزار پرکاربرد را برای شما بیان کنیم.
مزایای ژورنال معاملاتی چیست؟
1_همانطور که اشاره کردیم اولین و اصلی ترین مزیت ژورنال معاملاتی این است که ما با بررسی معاملاتمان میتوانیم اشتباهاتمان رادر یابیم و ان ها را اصلاح کنیم و ایگونه برنامه رشد خودمان را تهیه و تنظیم کنیم.
2_دومین مزیت این ابزار پرکاربرد این است که به ما کمک میکند تا از انجام معاملات بی برنامه و احساسی خودداری کنیم یا به طور کلی احساساتمان را مدیریت کنیم
3_سومین مزیت ژورنال معاملاتی این است که با معامله کردن بر روی ارز های متعدد میتوانیم ارزهایی که درصد بردمان در انها بالاتر است یا به قولی تحلیل پذیر تر هستند را در یابیم و بر روی انها معامله کنیم.
اکنون که دانستیم ژورنال چیست و چه مزایایی دارد بهتر است بدانیم که چگونه میتوانیم یک ژورنال معاملاتی تهیه کنیم پس در ادامه با ما همراه باشید
چگونه ژورنال معاملاتی تهیه کنیم؟
برای تهیه ژورنال معاملاتی ابتدا باید یک فایل در اکسل یا گوگل شیت ایجاد کنیم یا یک دفترچه برداریم و مواردی را که بیشترین تاثیر را در معاملات ما دارند به ترتیب یادداشت. به عنوان مثال:
1_نماد ارز چیست؟
2_شورت(Short)یا لانگ(Long) بودن معامله را مشخص کنید
3_حجم معامله(position size) را مشخص کنید
4_درصد سود و ضرر(Risk reward) حداقل 2/5 باشد
5_تاریخ ورود به معامله را مشخص کنید
6_ تعداد پله های ورودی را مشخص کنید
7_قیمت ورودی(Entry price) را مشخص کنید
8_حد سود(Take profit) را مشخص کنید
9_حد ضرر(Stop less) را مشخص کنید
10_قیمت خروجی(Output price) را مشخص کنید
11_تاریخ خروج از معامله را مشخص کنید
12_ سود/زیان(P&L) را محاسبه کنید
13_نقاط قوت معامله
14_ نقاط ضعف معامله
15_نتیجه گیری
یا یادداشت کردن این موارد و رعایت کردنشان در یک فایل اکسل یا گوگل شیت یا همونطور ک گفتیم در یک دفترچه شما میتوانید یک ژورنال معاملاتی تهیه کنید. و از مزیت های این ابزار پرکاربرد به خوبی استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید